„Dotace by měla činit 900 tisíc korun, 600 tisíc korun doplatíme z rozpočtu města," objasnil místostarosta Holic Petr Bajer.

MĚSTO DÁL JEDNÁ SE STÁTEM O POZEMCÍCH

Nový trávník je prvním krokem v přeměně bývalého „spartakiádního" stadionu a jeho okolí na moderní sportoviště.

„Na projektu se pracuje. Brzdí nás také to, že jsme se zatím ještě nedohodli se státem na podmínkách pro převod pozemků u stadionu," vysvětlil Petr Bajer.

Stát požaduje za své pozemky více, než mu Holičtí mohou dát. Za prostor, kde by mělo podle projektu vyrůst hokejové kluziště a skatepark, stát chce 1,3 násobek orné půdy a k tomu dva miliony korun. Jednání o ceně pokračují.

NAVEZOU PADESÁT TUN KŘEMIČITÉHO PÍSKU

V následujících dnech bude z hřiště odstraněn starý trávník a na místo bude navezeno padesát tun křemičitého písku, který se promíchá se zeminou. Na připravenou vrstvu pak firma vyseje nový trávník.

Dotace se vztahuje i na vyhloubení dvou vrtů, které budou sloužit k zavlažování v případě, že dostatek vody neposkytne nedaleký rybník.

Celá rekonstrukce holického stadionu má stát přibližně sto milionů korun, ale město na ní bude pracovat po etapách.

Další na řadě bude stavba nového atletického oválu místo současného škvárového a oprava tribun a zázemí. Nový trávník bude podle místostarosty Petra Bajera zakončen novými obrubníky a nebude bránit dalším úpravám holického stadionu.