Úřad práce sídlí na třech místech v krajském městě, už roky se mluví o potřebě sloučení úřadu do jedné budovy. Do dvou let by se to mohlo uskutečnit.

„Měli bychom být zařazeni do plánu výstavby v roce 2019, už máme územní i stavební povolení,“ upřesnil ředitel krajské pobočky Úřadu práce v Pardubicích Petr Klimpl.

Zaměstnanci úřadu by se mohli do nového pracoviště, které vyroste na místě fotbalového hřiště v prostoru bývalých Masarykových kasáren, přestěhovat v roce 2020.

„Budova nebude sloužit pouze úřadu práce, ale také zaměstnancům ministerstva práce a sociálních věcí, celkem v ní bude sedět asi 190 lidí,“ vysvětlil Klimpl.

STAVBU ZAPLATÍ STÁT

Administrativní komplex se bude skládat ze dvou budov, které ale budou propojené. „Přemístí se tam i školicí centrum, které nyní sídlí na Vinici, školí se v něm zaměstnanci z celé České republiky,“ přiblížil ředitel krajské pobočky Klimpl.

„Stavba vyjde zhruba na čtvrt miliardy a zaplatí ji stát,“ informoval Pardubický deník ředitel krajské pobočky úřadu práce Petr Klimpl.

Původně měla budova stát už v roce 2015 a měly ji zaplatit evropské dotace, nestihly se ale čerpat.

Kromě centra na Vinici má úřad práce další pobočky v ulici Boženy Vikové-Kunětické a v Jiráskově ulici, nyní se mají centralizovat do bývalých Masarykových kasáren.