Se senátorkou za Pardubicko a ředitelkou Základní a Praktické školy Svítání Miluší Horskou se kvůli tomu sešel také pardubický primátor Martin Charvát.

Jasno zcela není

Současným majitelem objektu, který je v neutěšeném technickém stavu, je město. Na zářijovém zasedání zastupitelstvo schválilo záměr prodat tuto budovu právě škole Svítání. Nové vedení města Pardubic by si však rádo vše znovu prostudovalo.
„Vysvětlil jsem paní ředitelce Horské, že nové vedení města se chce nejdříve seznámit s veškerým majetkem, které město vlastní, a teprve potom rozhodnout, jak s ním bude dále nakládat," nechal se slyšet Martin Charvát.

Podle primátora se nové vedení musí nejdříve seznámit s předchozími usneseními. Pro kvalifikované rozhodnutí je prý potřeba prostudovat všechna usnesení, která v případu záměru prodeje budovy v Klášterní ulici přijala v minulém volebním období rada a zastupitelstvo města.

Další zájemci

Kromě školy Svítání se mezi zájemci o budovu objevil i Chlapecký sbor Bonifantes, který by zde rád provozoval svou základní uměleckou a mateřskou školu. Jak bude o budově v Klášterní rozhodnuto, je zatím ve hvězdách.