Hlavním exponátem výstavy vláčků je kolejiště s délkou přes 25 metrů, které napodobuje provoz na skutečné trati s několika stanicemi. Bylo vybudováno podle existujících vzorů v České republice. Akce je vhodná pro děti již od tří let. Otevřeno je dnes od 10 do 18 a v zítra od 10 do 16 hodin.

V Ideonu byla včera instalována také umělá stěna na bouldering. „V sobotu je na programu závod v boulderingu, v němž se bude bojovat i o titul akademického mistra. V neděli se uskuteční otevřená soutěž v lezení pro děti od 6 do 15 let," uvedla manažerka výstav a akcí centra Ideon Marcela Mužátková.

Nová mapa kempů

Maraton akcí včera odstartoval první den výstavy RegionPropag. Co nového čeká v letošní sezoně turisty na Pardubicku? „Minulý týden jsme pokřtili společnou mapu kempů, která pokrývá Pardubický i Královéhradecký kraj. Na výstavě je zdarma k dispozici, do informačních center bude distrbuována v nejbližší době," uvedl manažer Destinační společnosti Východní Čechy Josef Rychter.
Mapa kempů vyšla nákladem 50 tisíc výtisků.

Další novinkou jsou turistické noviny, společné pro oba kraje. „První číslo vyjde na začátku května, k dostání budou v informačních centrech," dodal Josef Rychter. Čtenáři v nich naleznou zejména tipy na výlety. Kromě turistických informací nabízí RegionPropag také novinky ve sportovním vybavení.

Sport do kapsy

K vidění byl včera například vietnamský badminton. Připomíná míček na běžný badminton. Skládá se z plastového tlumiče, pružiny a kachního peří, ale ke hře s ním nepotřebujete pálky. Je možné ho tedy přibalit i do batohu na výlet a vytáhnout, až bude nutné děti zabavit třeba při čekání na vlak.