Žena, kterou policisté vylovili z Labe 23. února v Pardubicích, je stále neznámá. Policisté ji neobjevili ani v databázi pohřešovaných osob, její zmizení nikdo neohlásil a ani oblečení, jehož snímky policie zveřejnila nové stopy nepřineslo.

Policejní technici nyní dali dohromady portréty neznámé ženy. Přibližná podoba utonulé byla restaurována pomocí počítačového zobrazení.

"Její pravděpodobná vizáž dle jejich "ostatků" byla vyhotovena v několika verzích. Je téměř nemožné odhadnou přesný vzhled okolí jejich očí a běžnou úpravu vlasů, proto podotýkáme, že tyto „fotografie" nemusí být naprosto identické s reálnou podobou před utonutím. Připomínáme, že dokonce měla vytetované obočí. K jejímu ztotožnění by mohli pomoci i zubní lékaři. Odborný popis jejího chrupu popsaný stomatologem pardubické krajské nemocnice byl publikován i na internetových serverech určených pro stomatology. Snímky čelistí a chrupu by měly být zveřejněny i v odborných stomatologických časopisech. Je možné, že i tam některý zubní lékař pozná svou práci a pomocí karet pacientů zjistí, o koho by mohlo jít. Pokud máte pocit, že ženu poznáváte, obraťte se prosím na bezplatnou linku 158," vyzývá mluvčí pardubické policie Eva Maturová.