Největšími organizátory Tříkrálové sbírky v našem regionu jsou Oblastní charita Pardubice a Charita Přelouč.

Většina vybraných peněz se vrací zpět do regionu a pomáhá nemocným, postiženým a sociálně potřebným lidem.
Jak s penězi naloží například Charita Přelouč? „Potřebujeme uhradit provozní náklady charitního šatníku, nákup potravin pro pomoc rodinám v obtížné situaci, obnovu vybavení, náklady na vzdělávání a činnost dobrovolníků a doplnit nabídku půjčovny o kompenzační pomůcky, o které je největší zájem," sdělila ředitelka Charity Přelouč Zdenka Kumstýřová. Dodala, že všechny charity Pardubického kraje poskytnou pět procent z výtěžku na rozvojové projekty do Indie a nově tři procenta na mimořádné události v našem regionu.

Koledníci mají u sebe průkazky vystavené Charitou ČR se jménem vedoucího skupinky, pokladničku zapečetěnou příslušným městským úřadem a s uvedeným číslem, které musí souhlasit s číslem na průkazce.
K Tříkrálové sbírce patří i benefiční koncerty. V Přelouči se uskuteční koncert žáků ZUŠ Přelouč v kostele svatého Jakuba v neděli od 15 hodin.

V Pardubicích se zítra od 18 hodin koná v kostele svatého Jana Křtitele koncert spolku pěveckých sborů Pernštýn-Ludmila-Suk, kytarového souboru Jindřicha Doskočila a pěveckého sboru Návrat. V pátek v 16.45 hodin se v Domě techniky uskuteční koncertní recitál manželů Zdvihalových. V neděli v 16.30 hodin sbírku zakončí Tříkrálový koncert v kostele svatého Bartoloměje v Pardubicích.