Společnost Syner, která rekonstrukci centrální pardubické ulice provádí, ovšem původně stanovený termín nedodržela. Na vině jsou různé drobné závady, na jejichž odstranění má zhotovitel čas do 16. března.
„Do tohoto data by měly být odstraněny závady a bude vyřešeno napojení třídy Míru na náměstí Republiky," uvedla náměstkyně pardubického primátora Helena Dvořáčková s tím, že s kolaudací se počítá na 18. a 19. března.

Zakázku na rekonstrukci třídy Míru vyhrála stavební firma Syner s cenou 120 milionů korun. Ačkoliv se ozývaly hlasy, že za podobnou částku se oprava provést nedá, vypadá to, že se cena navyšovat nebude. „Částka bude nakonec možná ještě nižší," podotkla náměstkyně.

Evropské dotace

Město by mělo dostat na rekonstrukci obchodní třídy a části Sladkovského ulice 85 milionů korun z evropských dotací. Drobné zdržení by čerpání evropských dotací nemělo nijak ohrozit, jelikož v případě tohoto projektu nebojuje město o každý den jako u revitalizace Tyršových sadů.

„Problém s dotacemi by byl až někdy koncem dubna," dodala Helena Dvořáčková.
Současné vedení města si za svůj přístup vysloužilo i uznání opozice. „Musím vedení města pochválit za to, jak odpovědně vystupuje při přebírání třídy Míru. Snaží se, aby se z této ulice stal skutečný městský bulvár," nechal se slyšet zastupitel za ODS Petr Klimpl.

K současné podobě třídy Míru přesto několik výhrad má. „Chybí mi tam víc zeleně, hlavně v okolí domu Magnum. Jinak se mi ulice celkem líbí. Uvidíme, jak to bude vypadat, až se třída Míru zalidní," dodal Petr Klimpl.