Podle jeho autorů porovnání slouží budoucím studentům jako vodítko pro výběr školy, ale také ostatním jako ukazatel, na jaké úrovni škola je.

Úspěch v prestižním žebříčku

Metodologie hodnocení jednotlivých vysokých škol v žebříčku QS je postavena na šesti dimenzích. Celkem 50 % hodnocení tvoří reputace mezi akademiky a zaměstnavateli absolventů, 20 % počet citací v databázi Scopus, 20 % počet studentů na akademického pracovníka, 5 % hodnocení tvoří podíl zahraničních akademiků a 5 % podíl zahraničních studentů.

V Jezbořicích se rozlil Podolský potok
Lidé sčítají škody po bleskových záplavách

„Je úspěch být součástí prestižního světového žebříčku. Ukazuje kvalitu univerzity ve světě, ale i v českém prostředí, kde patříme mezi nejlepší školy. Pro nás je porovnání s ostatními vysokými školami vždy cestou k dalšímu zlepšení,“ uvedl rektor Univerzity Pardubice Jiří Málek.

Aktuálně zveřejněnému žebříčku už podeváté v řadě vévodí Massachusetts Institute of Technology, za ní se umístila Univerzita ve Stanfordu a Harvardu. V Evropě je nejlépe hodnocená Oxfordská univerzita. Z českých vysokých škol figuruje v žebříčku dalších devět vysokých škol, z nichž si nejlépe stojí Karlova Univerzita.