„Rekonstrukce kuchyně a jídelny byla naprosto nezbytná. Postupně se nám tak daří školu, která je svým zaměřením specifická v rámci celé republiky, dávat do stavu, ve kterém jsou již jiné školy v regionu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. V loňském roce byla dokončena rekonstrukce kuchyně a jídelny za 13 milionů korun a úprava demonstrační učebny za téměř 3,5 milionu korun.

„Rekonstrukce kuchyně a jídelny byla naprosto nezbytná, protože zázemí neodpovídalo jak hygienickým normám, tak nárokům na bezproblémový provoz. Vedle toho jsou již dokončené stavební práce v demonstrační učebně, která nyní čeká na dovybavení, což je otázka příštích měsíců,“ dodal Netolický.

Nyní čeká rekonstrukce přilehlý internát, kotelnu a plánuje se výstavba nové jízdárny. Ta stávající se nachází v areálu hřebčína a musí být v souvislosti se zápisem lokality na listinu UNESCO odstraněna. „V tuto chvíli jsme stanovili finanční limit celé stavby na 50 milionu korun včetně daně, což odpovídá projektovému záměru. Projekt budeme i nadále připravovat pro možnou podporu z evropských fondů s předpokladem zahájení stavby nejdříve v roce 2023,“ doplnil hejtman.

Výherce může získat retro berušku na klíček.
Pardubáci loví berušky