Pro Oblastní charitu Pardubice zazpívá rychnovský Prausův pěvecký sbor. „Tradice tohoto sboru sahá až do 19. století. V současné době nese jméno rychnovského rodáka Arnošta Prause, hudebního skladatele a pedagoga, žáka Antonína Dvořáka," přiblížila historii sboru Vladimíra Karlová z pardubické charity.

Sbormistryně Dagmar Zemánková informovala o programu koncertu. „V neděli kromě jiného uslyšíte i Lásku opravdivou od Leoše Janáčka nebo lidovku Kdyby. Jsou to písně našim srdcím blízké a těšíme se, že je na koncertě zazpíváme" řekla žena, která stojí v čele tohoto 40členného „tělesa".

HOSPIC 24 HODIN

Domácí hospicová péče, kterou pardubická charita poskytuje nevyléčitelně nemocným, umožňuje pacientům strávit poslední dny života doma mezi blízkými. Oblastní charita Pardubice v tomto roce odstartovala činnost tzv. hospicového týmu, který je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Kromě pravidelných návštěv zdravotních sester, pečovatelek a lékařů zajišťuje tento tým umírajícím i jejich rodinám také psychologickou a duchovní podporu.