Neplánovaně a hlavně bez problémů přijal čtyři letadla (na snímku), která nemohla z technických důvodů přistát na Letišti Václava Havla.
Jelikož přistávajícímu letadlu praskla v Praze pneumatika, bylo toto letiště kolem 17. hodiny uzavřeno. Z tohoto důvodu byly přinuceny změnit místo přistání čtyři pravidelné linky do Pardubic. Podle našich informací se jednalo o dva letouny typu Airbus A319, Airbus A320 a Boeing B737.  Stroje letěly na pravidelných linkách z Paříže, Říma, Moskvy a Petrohradu.

Čtyři letadla

„Před osmnáctou hodinou k nám na letiště skutečně dosedla v těsném sledu čtyři letadla, která nemohla přistát v Praze. Za bezpečnostních opatření se doplnilo palivo a zhruba po hodině čekání stroje odletěly do Prahy. Cestující u nás vůbec nevystupovali, zůstali v letadlech. I z toho důvodu to pro naše zaměstnance nepředstavovalo nějaké zásadní pracovní problémy," řekl Pardubickému deníku ředitel letiště Vít Málek.
Kdo by se však těšil, že v dalším obdobném případě uvidí nad Pardubicemi přistávat například obří Jumbo, má smůlu. „Pro každá letadla jsou pro tyto případy připravena různá letiště. K nám by mohly maximálně stroje typu Boeing 767 nebo 757. Boeing 747 či Airbus A380 by musely jinam," upřesnil Vít Málek.

Tato mimořádná událost tak opět nahrává novému terminálu. Potvrdilo se, že by zde rozhodně měl vyrůst. „Pondělní událost jednoznačně potvrdila, že Pardubice jsou vhodným záložním letištěm pro Prahu. A naše spolupráce s Letištěm Václava Havla se tak neustále prohlubuje," uvedl předseda představenstva společnosti East Bohemian Airport Jiří Skalický.
„Letiště dokáže přijmout několik letadel najednou, v tom problém není. Právě kvůli chybějícímu dostatečnému terminálu jsme ale cestující nemohli pustit ven z letadel," dodal Jiří Skalický.