O postup do celorepublikového finále, které se bude 29. listopadu konat na půdě Masarykovy univerzity v Brně, soutěžilo celkem dvanáct týmů ve třech skupinách.

Ve skupině A se sešli vítězové turnaje v Chrudimi Suchý septimáni s oběma pardubickými celky – Skrytou hrozbou a Na názvu se neshodli. Skupina B hostila vítěze svitavského turnaje It was a moose…, Random a Ty druhé.
Skupina C byla obsazená dvojnásobnými obhájci titulu mistra republiky Hattrickem z Gymnázia Česká Třebová. Soupeři ve skupině jim byli hlinečtí OXOXO a Skill jsem nechal v posteli ze Svitav. Poslední skupinu utvořil nejlepší tým z oblastního turnaje v Pardubicích – CZAPU, kterému sekundovali hráči z Tic Toe a Dream Teamu.

V napjatém rozhodujícím duelu  si nakonec vítěznou trofej a společně s ní i účast v celorepublikovém finále vybojovali dvojnásobní obhájci Hattrick z České Třebové, druzí skončili It was a moose… z Poličky a třetí místo nakonec připadlo týmu CZAPU z holického Gymnázia Dr. Emila Holuba.


Letos se do soutěže pIšQworky přihlásil rekordní počet týmů, 1144 z celé České republiky. Nyní, po krajských kolech, jich zbývá už jen 180.