„Poprvé v historii ČR a SK se dopravci domluvili a rozhodli se protestovat na podporu vyjednávání na vládě za regulaci olejářů a jejich nesmyslného obohacování na cenách pohonných hmot. Jde i o vaše rodiny, ceny potravin, vaši práci a vlastně o vše, co je kolem nás,“ uvedl Vladimír Netík na sociálních sítích, kde mnoho řidičů přislíbilo, že se připojí.

Jedním z míst v Pardubicích byl kruhový objezdu pod závodištěm a Paramem u Dukly, odkud se dá jet na Hradec Králové a Chrudim, kde se zastavilo přes 40 kamionů. Někteří řidiči byli "donuceni protestovat", protože kvůli zastaveným kamionům nemohli jet dál. Dlouhé kolony se od kruhového objezdu táhly na všechny čtyři strany. Dlouhé řady aut se táhly směrem do Hradce Králové a na dálnici z Přelouče, z Chrudimi a na Teplého ulici na výjezdu z města. Směrem na dálnici byly cesty kolonami zcela uzavřené.

Krajský soud v Pardubicích v pondělí začal znovu projednávat případ vraždy motivované ziskem vily v pražské Bubenči. U soudu byl přítomný obžalovaný Tomáš Fiala.
Majitele vily zavraždil a hodil do vody. Brutální čin znovu řeší pardubický soud

Dalším místem protestu byla Černá za Bory u firmy Foxconn.

Cílem protestu je upozornit především na zvyšující se cenu nafty a benzínu. „Cena nafty je dost zásadní položkou v dopravě, pokud nafta nezlevní, tak se zdraží všechno zboží, včetně základních potravin, a to se dotkne nás všech,“ upozornil jeden z organizátorů protestu Vladimír Netík.

Dopravci navíc vyzývají i neprofesionální řidiče, aby se k jejich protestu zastavením vozidel připojili. Znakem protestu bude také bezpečnostní vesta na zrcátku vozidla.