Pokud policisté majitele nenajdou, pes skončí v místním útulku.

„Dílem strážníkům pomohla místní znalost, dvakrát se o psa přímo přihlásil sám majitel a jednou pomohl čip a v posledním případě telefonní číslo na majitele na obojku,“ uvedl strážníci Městské policie Pardubice na Instagramu.

Čtrnáctiletý chlapec v odpoledních hodinách bruslil na Matičním jezeře a propadl se do vody.
Čtrnáctiletý chlapec se propadl na tenkém ledě

Na sociálních sítích radí, jak zabránit, aby zatoulaný pejsek skončil v útulku. Pokud víte, že se váš pes rád vydává na toulky, je vhodné psí obojek opatřit nějakou identifikační značkou. „I my jsme rádi, když se daří zatoulané psí společníky vracet jejich majitelům, tak znovu připomínáme naše osvědčené řešení. Mějte na obojku telefonní číslo,“ radí policisté na svém Instagramu.

Pokud vám utekl pes, je nejlepší v první řadě kontaktovat městskou policii, která má odchyt psů na starosti. Vhodné je také kontaktovat obecní úřad, kde je pes nahlášený a vedle toho i úřady, útulky a veterinární stanice v místě, kde se ztratil. V neposlední řadě se také vyplatí sledovat sociální sítě, kde občas někdo nález psa oznámí, nebo tam rovnou přidat příspěvek o ztrátě pejska. V takovém případě bývá jednání rychlé.