Zájemci tu budou mít možnost spatřit také zajímavý doprovodný kulturní program, který se zde bude konat denně od sedmnácti do osmnácti hodin vedle dřevěného betléma.
Dráteník vás naučí něco ze svého řemesla, nebo můžete navštívit jeho drátenickou řemeslnou dílnu, vyslechnout poutavé povídání o drátenictví či zdarma vyzkoušet výrobu vánoční ozdoby z drátků.
„Připravena je i pohádka kočovného loutkoherce, akustické pohlazení písničkáře Radka Píďi Bartoše, šermířské vystoupení, nájemní žoldnéři a další," láká Romana Vojířová, ředitelka pořádajícího Kulturního centra.

Tradice a řemesla

Pro ty, kteří si chtějí užít advent se vším všudy, je v nabídce i množství řemesel a tradičních zvyklostí, jako například házení škrpálem, rozkrajování jablíček, výroba plovoucí svíčky, lití vosku do vody a spousta dalších. „Stále si můžete zazvonit na zvoničku splněných přání nebo odeslat dopis ozvučenou Ježíškovou poštou. Dřevěný vyřezávaný betlém a betlém se živými zvířátky pak dětem i dospělým připomene, jak to bylo s narozením Ježíška.," informuje Romana Vojířová.
Na náměstí nebude chybět ani rozmanitá nabídka občerstvení v podobě svařených vín, trdelníků, sýrů či sušeného ovoce.

Hana Rubišarová