„Velká pardubická zatím svého sponzora nemá, ale stále věříme, že se najde společnost, která by s tak jedinečnou a tradiční událostí ráda spojila své jméno,“ konstatoval Korba.

NASTÁVÁ KRITICKÝ ČAS

Kvalifikace na hlavní závod začínají již za několik týdnů. I na jejich financování se generální partner podílí. „Nastává kritický čas, do konce března musíme stanovit, za co se budou běhat kvalifikace a rámcové dostihy. Zbývá posledních pár týdnů, abychom sehnali generálního partnera,“ řekl náměstek pardubického primátora Petr Kvaš, který má vyhledání nového partnera na starost.

V případě, že by se nikdo nepřihlásil, zástupci závodiště osloví s žádostí o peníze město Pardubice, Pardubický kraj a také Ministerstvo zemědělství. „Za každou cenu se budeme snažit zachránit tradici Velké pardubické. Když nikoho nenajdeme, přistoupíme ke krizovému scénáři a pokusíme se sehnat peníze ze zdrojů města, kraje nebo státu,“ přislíbil Kvaš.

Ilustrační foto
Kraj letos na svém majetku proinvestuje více než 2 miliardy korun

Česká pojišťovna opustila Velkou pardubickou po 25 letech partnerství. „Čtvrtstoletí vzájemné spolupráce je příležitostí ke zhodnocení dlouholetého partnerství. Je rovněž momentem, kdy jsme se rozhodli odstoupit z pozice generálního partnera,“ řekl Radek Moc, člen nejvyššího vedení České pojišťovny.

KONČÍ I AGROFERT

Závěrem roku navíc skončila smlouva i partnerovi závodiště, kterým byl koncern Agrofert. „Stejně jako jiné podnikatelské subjekty i my každý rok vyhodnocujeme jednotlivá marketingová partnerství. Navazujeme nová partnerství, na druhé straně jiná ukončujeme. V letošním roce se soustředíme na jiné marketingové aktivity než na podporu jezdeckého sportu,“ vysvětlil tiskový mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

V hledání partnera, jehož jméno by závodiště neslo, je Dostihový spolek úspěšnější. „Jednáme se dvěma firmami, diskutuje se o podmínkách a doufám, že aspoň jednu z nich dotáhneme do konce,“ sdělil Kvaš.