Slunce vstupuje 23. září v 11 hodin a 51 minut do znamení Vah. Nastává podzimní rovnodennost, začíná astronomický podzim. Měsíc je 19. září v 18 hodin a 48 minut v první čtvrti. V tomto týdnu prochází souhvězdími Vah, Štíra, jižní částí souhvězdí Hadonoše, Střelcem a Kozorohem. Ve dnech 18. 9. a 19. 9. se promítá poblíž Jupitera, nedaleko této dvojice svítí nejjasnější objekt souhvězdí Štíra, načervenalá hvězda Antares.

Planety viditelné okem: Merkur je nepozorovatelný. Velmi jasná Venuše je nejjasnějším objektem ranní oblohy, září od půl čtvrté nad východním obzorem. Načervenalý Mars je viditelný většinu noci kromě večera, promítá se do souhvězdí Býka poblíž hranice s Blíženci. Koncem týdne vychází o půl jedenácté večer.

Jupiter je pozorovatelný až do 22. hodiny nízko na večerní obloze, prochází souhvězdím Hadonoše. Saturn ve Lvu svítí ráno nízko nad východem poblíž hvězdy Regulus. V tomto týdnu jsou dobře viditelné ranní přelety Mezinárodní vesmírné stanice ISS. Informace o trajektorii letu a časové údaje lze získat např. dotazem na elektronické adrese preletyiss@seznam.cz, příp. na stránkách www.heavens-above.com