Kdo o nadcházejícím víkendu nabude pocitu, že se v Pardubicích a jejich okolí pohybuje podezřele velký počet motorek, vnímá naprosto přesně. Pod Kunětickou horou se totiž od pátku do neděle koná již tradiční Benzínovej dejchánek, v pořadí jedenácté setkání milovníků motocyklů a životního stylu, který s sebou život na rychlých kolech přináší. Účast na akci na prostranství pod gotickým hradem se v minulých letech pohybovala kolem tří tisíc lidí.

Motosraz začíná již v pátek 17. 8. od 14 hodin hudební produkcí a přes striptýz pokračuje až k popůlnočnímu promítání. V sobotu je hudba dalších kapel doplněna o různé soutěže, oblíbené mokré tričko nevyjímaje. Populární spanilá jízda do okolí startuje ve 13 hodin a její součástí bude i street a dragster show. V zítřejším večerním programu bude zřejmě největším tahákem vystoupení hudebních skupin Krucipüsk a Arakain.

Kdo holduje starým strojům, může se v sobotu 18. 8. vydat na náměstí Dukelských hrdinů, kde Veterán klub Pardubice pořádá Ladie’s Rallye a Závod řemenových motocyklů. Start se uskuteční v 10.30 hodin, návrat je plánován na 15.30 hodin, a to zpět na sídliště Dukla.