Zvýšený nápor zažívají silnice v Pardubicích minimálně poslední týden. Blížící se svátky totiž znamenají větší provoz. Jenže právě to je něco, na co nejsou pardubické silnice dělané. A tak se čeká a čeká a čeká…

Právě pátek by měl být kulminací dopravního blázince. Kolony, které se místy tvoří v časech dopravních špiček se totiž už jen na časy špiček neomezují a s výkyvy se tvoří celý den. Netřeba asi jmenovat místa jako příjezd od Polabin přes Wonkův most do centra a souvislé fronty v obou směrech na třídě 17. listopadu nebo fronty od kpt. Bartoše k nádraží a taktéž příjezd k nádraží přes frontu na sjezd u Lidlu od Parama.

V pátek navíc lze očekávat s koncem pracovního týdne i plná nákupní centra. Zběžný pohled na parkoviště největších obchodních domů totiž celý den ukazuje, že je plno už od rána. A nejspíš i do večera bude.

Některé řidiče varuje také policie. Na 17. listopadu totiž řada vozů nerespektuje povolený 30minutový limit umožňující parkování zdarma. "Policisté tu zasahují hlavně kvůli stížnostem majitelů obchodů, kterým nemá kde zaparkovat zásobování," uvádí mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

V pátek se také hraje extraligový hokej a to znamená částečné omezení provozu na Sukově třídě kvůli parkování.

Vinu ale v tomto případě těžko házet na organizaci dopravy ve městě a i argumenty o neexistenci obchvatu jsou v tomto případě liché. Nápor směřovaný do centra města míří na obchodní domy, aut je víc, než na kolik jsou dimenzované silnice i parkoviště. Počet vozidel, které centrum města a okolí unese je zkrátka konečný.

Přesto někteří řidiči dělají vše pro to, aby situaci zkomplikovali ještě víc. Křiklavým příkladem budiž křižovatka u hokejové areny a příjezd k obchodnímu domu Atrium na Masarykově náměstí. Nerespektování pravidla, které zakazuje řidiči vjet do křižovatky ve chvíli, kdy je jasné, že ji už nedokáže opustit mnohým nic neříká. Křižovatku ale dovede paralyzovat několik jedinců, kteří prostě zůstanou stát uprostřed.

Další trik zase využívají řidiči na přednádraží. Kolony vozidel od ulice kpt. Bartoše a mířící směr centrum totiž někteří neřeší a vjíždějí přímo rovně k nádraží, kde se vzápětí přes pruhy otáčí zpět do křižovatky a řidiči, které tímto předjeli, jim ještě při odbočování musejí dát přednost.

Obě popsané situace krásně ilustrují záznemy městského kamerového systému. Podívejte se na ně sami.