Lázně Bohdaneč Volby v Lázních Bohdaneč potvrzují, že vítězem voleb není ten, kdo dostane nejvíce hlasů, ale ten, kdo je úspěšnější v povolebním vyjednávání. Vítěz voleb v lázeňském městě, strana Pro Bohdaneč vedená dosavadním starostou Milošem Karafiátem tak skončila v opozici.

Koaliční dohodu bez vítěze nakonec uzavřel téměř celý zbytek (s výjimkou TOP09) politického spektra - ODS, Změna pro Bohdaneč, KDU-ČSL a ČSSD. Dohromady s většinou osmi hlasů v zastupitelstvu.

Starostou se stal Vladimír Šebek (Změna pro Bohdaneč), místostarostou Josef Štěpanovský (ODS). V radě města zasedne Jaromír Fröhlich (ODS), Miloš Pařízek (KDU-ČSL) a Patrik Trojan (Změna).

Do programových priorit si nová radniční koalice vzala omezení nákladní dopravy i větší kontrolu rychlosti vozidel, ale také řešení parkování ve městě. Rozsvítit se má nad cyklostezkou do Rybitví. Krom inventury městského majetku čeká radnici také inventura projektové dokumentace dosud nerealizovaných projektů a hospodárnější chod městské samosprávy nebo řešení odpadového hospodářství.

Štěpánka Fraňková
Bývalá primátorka Fraňková opouští SPP. Nesouhlasí s koalicí