Nyní na Černé hoře leží kolem 40 centimetrů sněhu. Informoval o tom šéf černohorských vlekařů Petr Hynek. Běžkaři budou mít o víkendu v Krkonoších k dispozici i upravené tratě v Horních Mísečkách.

Na Černé hoře bude v provozu vlek Sport 1 a 300 metrů dlouhý horní úsek sjezdovky u vleku Anděl. Ke sjezdovkám se lyžaři dostanou kabinovou lanovkou na Černou horu. Cena denního skipasu včetně jízdy lanovkou bude pro dospělého 200 korun a pro děti do deseti let 150 korun. Loni se na sjezdovce Anděl poprvé lyžovalo 11. listopadu. V prosinci ale přišlo výrazné oteplení a vleky se musely zastavit.

Zhruba deset kilometrů upravených tratí budou moci běžkaři využít i v Horních Mísečkách. "V Mísečkách leží asi 40 centimetrů sněhu a tratě jsou upravené pro bruslení. Stopa zatím vyříznuta není," řekl vedoucí mísečského areálu Zdeněk Spilka. Na Mísečky se lyžaři dostanou autem. Sjezdové tratě v Mísečkách a na sousedním Medvědíně by se v případě příznivého počasí mohly podle Spilky otevřít 17. listopadu.

Z dalších českých zimních středisek by lyžařská sezona měla o víkendu začít v Jizerských horách ve středisku Severák v Janově nad Nisou na Jablonecku. Rozjet ba se tam měl zhruba 300 metrů dlouhý vlek U Arniky. Na tamním svahu leží zhruba 20 centimetrů přírodního sněhu.