Územní rozložení volební podpory se u úspěšných stran oproti roku 2008 příliš nezměnilo. Stále tak platí, že ČSSD nejvíce boduje na Svitavsku, komunisté na Chrudimsku a ODS na Pardubicku.

Sociální demokraté se mohli z nejlepšího výsledku opět radovat v bývalém okrese Svitavy. Přišli zde ovšem o 16 procent hlasů a nezopakovali tak zisk více než 40 procent hlasů z roku 2008. Jinak je ovšem volební podpora ČSSD v Pardubickém kraji rozložena stabilně.

Na Chrudimsku by zvítězili komunisté

KSČM si voliči tradičně nejvíce oblíbili na Chrudimsku, kde by komunisté krajské volby dokonce vyhráli. Nejhorší výsledek měli stejně jako před čtyřmi lety v okolí Ústí nad Orlicí.

To ODS může s nejlepším výsledkem počítat na Pardubicku, varovným signálem ale musí být pro občanské demokraty fakt, že v okrese Chrudim nedokázali překonat ani hranici deseti procent získaných hlasů. Menší změny v rozložení volební podpory zaznamenala Koalice pro Pardubický kraj – v roce 2008 nejvíce bodovala na Orlickoústecku, letos našla Koalice nejvíce podporovatelů na Chrudimsku.
V krajském zastupitelstvu nově zasednou i zástupci TOP 09 a Zemanovců. „Topka" slavila úspěch hlavně v okrese Ústí nad Orlicí, odkud je její lídr Jaroslav Zedník, naopak na Chrudimsku nedokázala získat ani čtyři procenta. Zemanovci oslovili voliče v západní části kraje, na Svitavsku a Orlickoústecku by se do zastupitelstva nedostali.

Výrazně uspěli také Dušek se Zedníkem

Lídři kandidátek opět hodně ovlivňovali výsledky ve městech a obcích, odkud pochází. Nejvýraznější to bylo u ODS, která sice v celém kraji získala jen něco přes deset procent hlasů, ovšem v Horním Jelení, kde je starostou krajský lídr ODS Petr Tupec, dosáhla zisku 45,80 procenta hlasů.
Několikanásobný nárůst zaznamenali také Zemanovci s lídrem Jaromírem Duškem, kteří v Dolní Dobrouči obdrželi 16,84 procenta hlasů, a TOP 09, která díky starostovi České Třebové Jaroslavu Zedníkovi, získala v tomto městě téměř 25 procent hlasů.
S Českou Třebovou je spjat i další lídr – Martin Netolický, jehož ČSSD tam získala necelých 34 procenta hlasů. V Moravské Třebové pak KSČM s Hanou Horskou v čele získala 27,36 procenta hlasů.