„Buňkov je v rámci naší republiky unikátní,“ říká krajský radní René Živný. Pardubický kraj proto pomohl v minulých letech s vybudováním bezbariérového sjezdu do vody a se zakoupením vozíků MLOK pro hendikepované, se kterými se dostanou až do rybníka. Letos kraj přidá částku 91 tisíc korun na opravy chodníků včetně bezbariérových nájezdů.

Zájem ze strany vozíčkářů o místní autokemp je obrovský. Celkem kemp nabízí bezbariérové ubytování pro 32 lidí a apartmány jsou vyprodané na téměř další dva roky.

„Určitě bychom užili ještě jeden bezbariérový objekt, místo na něj máme, jen finance scházejí,“ uvedla jednatelka autokempu Lucie Jelínková. Bydlení tu využívají i lidé po úraze, kteří si musejí dát upravit byt. „Loni jsme měli rekordní návštěvnost, přijelo celkově na devět tisíc turistů, ale také školy v přírodě nebo sportovci,“ doplnila Jelínková. Břehy si oblíbili i návštěvníci ze zahraničí. Často se zde konají soustředění hendikepovaných sportovců, a to nejen z Česka, ale také ze Srbska nebo Uruguaye. Letos na návštěvníky čeká opravená kavárna a prodejna i nové bezbariérové nájezdy k sociálním zařízením. V katastru obce je také vyznačena bezbariérová trasa Klubu českých turistů.

Pavol Habera se skupinou TEAM v pardubické ČSOB pojišťovna ARENĚ.
OBRAZEM: Pavel Habera koncertoval v Pardubicích