„Jak jsem volil? Správně a doufám, že nejlíp," řekl nám ve čtvrtek ihned po odvolení dobře naladěný starosta. „Je jasné, jak jsem hlasoval. Pro zachování obvodů! Svoje postoje jsem hlásal dlouho dopředu, a tak jsem na nich nehodlal nic měnit ani v den referenda," sdělil Deníku starosta, který se v poslední době stal zřejmě největším oponentem pardubické primátorky.

Mladý svítkovský starosta však přesto věří, že by válečná sekera mezi jeho obvodem a „velkou" radnicí mohla být zakopána. „Doufám, že už jsme vystříleli všechny náboje a že se teď budeme věnovat jen vzájemné spolupráci. Že budeme společně řešit problémy, které nás tíží nejvíce," přeje si Petr Králíček.

Přesto ho však rozzlobila rozhlasová upoutávka na referendum, která denně plynula z městského rozhlasu. „To hlášení rozhlasu považuji za drzost. Osobně znám několik lidí, kteří právě kvůli tomuto 'nestrannému' textu k referendu vůbec nešli," řekl starosta, kterému se prý líbí motto senátorky Miluše Horské: „Čím blíže lidem je správa věcí veřejných, tím lépe se jim žije a s tím já se plně ztotožňuji," dodal starosta.