Mzda – to není to jediné, co může firma svým zaměstnancům za jejich práci nabídnout. Lidé už dnes očekávají také jiné výhody.

„Nejen mzda lidi motivuje. Zajímají je bonusy, osobní ohodnocení, příspěvek na penzijní připojištění a také možnost dalšího vzdělávání,“ říká Lucie Kloučková z pardubické personální agentury.

Nejraději uchazeči slyší o tom, že jim zaměstnavatel kromě základního zaškolení umožní absolvovat také jazykový nebo manažerský kurz, kde se naučí například vést tým a lépe hospodařit s časem.

U vyšších postů je již téměř obvyklá možnost užívat firemní mobil, auto a notebook i k soukromým účelům.

Například u Dopravního podniku města Pardubic (DPmP) mají zaměstnanci nárok na bezplatné celoroční jízdné na městskou hromadnou dopravu. „Poskytujeme rovněž firemní ošacení, příspěvky na stravování, penzijní připojištění, kulturní a sportovní akce a různé sociální výpomoci, jako jsou podnikové půjčky. Za zvýhodněnou cenu mohou navštěvovat rehabilitaci nebo si nechat umýt či opravit svá vozidla,“ uvádí mluvčí DPmP Martin Hodný.
Výhody a různé bonusy nabízí při přijetí svým zaměstnancům také Policie ČR. Dovolená je v resortu policie třicet pracovních dnů. Policisté dostávají rovněž peníze na ošacení.

„Ti, co vykonávají službu v uniformě, si mohou ve výstrojních skladech pořídit různé součásti stejnokroje. Ti, co pracují v civilu, dostávají peníze na civilní oděvy či jejich údržbu,“ řekla našemu Deníku mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová. Podle ní má navíc každý policista nárok po pěti letech služby jednou za tři roky na dvanáctitisícový příspěvek na dovolenou. „Samozřejmostí jsou dotace na dětské tábory, permanentky na kulturní i sportovní akce a v neposlední řadě také na obědy,“ dodala Vavřinová.