„Zatímco maminka vypravovala sourozence, zůstaly zřejmě v bytě otevřené vchodové dveře. Toho využila nejmladší dcera, která se vydala na výlet," informovala náš Deník mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Došla k silnici

Holčička se vydala do přilehlých ulic a došla až k silnici. Tady si ji naštěstí všimli další rodiče, kteří vedli své děti do mateřské školky. Tam také holčičku dovedli.

„Holčička tady i přebíhala přes silnici, proto ji odvedli k nám. My jsme hned věděli, že k nám nepatří, proto jsme rovnou volali policii," uvedla zaměstnankyně pardubické Mateřské školy Kamínek Vladimíra Vraná, která holčičku od rodičů přebírala.
„Než přijela policie, holčička stihla zapadnout mezi ostatní děti a hrála si s nimi. Naštěstí se jí při tom putování nic nestalo. Pak přijela policie a do školky si pro dívenku přišla její babička," popsala Vladimíra Vraná.

Šťastný konec

O tom, že se holčička ztratila, se policie dozvěděli dokonce dříve, než se na to přišlo doma. „Policisté na lince 158 přijali nejprve oznámení ze školky, že se našla dvouletá dívenka. To bylo krátce před půl osmou hodinou dopoledne. O patnáct minut později pak přišel i telefonát od matky, která svou holčičku pohřešovala. Dítě bylo v pořádku vráceno rodině. Policisté zároveň děkují pozorným rodičům i zaměstnancům školky, díky kterým mohl příběh skončit šťastně," dodala Eva Maturová.