Den otevřených dveří
16. května od 8 do 15 hodin

Program:
- komentované prohlídky technického zázemí
- výstava vozů městské hromadné dopravy
- vyhlídkové jízdy po městě a okolních obcích
- prohlídka lodi Arnošt z Pardubic
- spanilá jízda historických i současných vozů přes centrum města

Po Pardubicích navíc budou jezdit různá historická i současná vozidla.

Jízdní řády zvláštních jízd jsou k nalezení na webových stránkách DPMP. „Vzhledem ke stáří vozidel prosíme o shovívavost při případných provozních výpadcích! Jízdní řády jsou bez záruky, nasazení vozidel se může v případě potřeby operativně změnit," píše se na webových stránkách dopravního podniku.

Animované video

Ke svým 65. narozeninám vytvořili v DPMP animované video o historii, ale i budoucnosti MHD v Pardubicích.

„Pojali jsme to trochu futuristicky. Informujeme o veřejné dopravě netradiční formou. Cestující se například dozví, že vozy dopravního podniku za měsíc urazí 390 tisíc kilometrů, což je vzdálenost mezi Zemí a Měsícem," vysvětlil ředitel DPMP Tomáš Pelikán.

Od roku 1950 do současnosti vozidla DP přepravila více než 1,8 miliardy cestujících a ujela přibližně 300 milionů kilometrů. V blízké budoucnosti připravuje DPMP další rozvoj ekologické dopravy. Chce například rozšířit síť trolejbusových tratí a nakupovat moderní nízkopodlažní vozidla s částečným pohonem na baterie, jakož i další autobusy CNG. Elektronický odbavovací systém skýtá další možnosti pro rozšíření a zlepšení služeb v oblasti tarifů.