Pořádající KJ výstavnictví připravuje pro návštěvníky průřez širokou nabídkou stavebního trhu s tím, že své zastoupení budou na výstavě mít dvě stovky firem z celé České republiky.

„Návštěvníci se mohou těšit na bohatý sortiment stavebních materiálů, technologií pro stavbu, rekonstrukci bytového fondu a individuální výstavbu. Chybět nebude ani nabídka topných systémů zaměřených na úsporu energií,“ představil výstavu zástupce pořadatele Milan Juklíček a připomněl, že poslední den výstavy se uskuteční losování anketních lístků o hodnotné ceny. „Ve hře je například projekt na stavbu rodinného domku či vybavení koupelen, a to vše zdarma.“

Ve spolupráci se společností Ruto z Heřmanova Městce bude při výstavě vyhodnocena soutěž prací studentů středních odborných stavebnických škol. Odborná komise renomovaných architektů v ní vybírá nejlepší ročníkové projekty zaměřené na maximální využití výrobků Liapor. Již loňský první ročník ukázal vysokou úroveň jednotlivých školských zařízení a narůstající zájem nabízí této soutěži do příštích ročníků republikový charakter.
Na jarní Pardubickou stavební výstavu naváže výstava Stavba a zahrada. Ta se uskuteční od 27. do 29. března, a sice v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. (Lukáš Peška)