„Každý máme hlavu na něco jiného. Každý jsme jiný, každý jsme na něco machr a to nejlepší v nás je třeba podpořit. Podporujeme lidi v tom, aby se nebáli své potíže přiznat sami sobě a nebáli se vyhledat pomoc. A aby věděli, kde ji najít,“ přiblížila téma Leona Hovorková ze spolku Péče o duševní zdraví, který událost pořádá.
 
Program bude zahájen dnes v 17 hodin v pardubickém Divadle 29 výstavou Davida Cajthamla s názvem „Psychiatři“ a koncertem skupiny DekadentFabrik. 

V Pardubicích je program nabitý až do pátku. V úterý se veřejnosti otevřou dveře na oddělení pro osoby s duševním onemocněním Domova pro seniory U Kostelíčka. Ve středu bude na otázky ohledně duševního zdraví odpovídat zakladatelka spolku Nevypusť duši Dita Protopopová a mnoho dalších.

V Ústí nad Orlicí si v úterý 26. září lidé vyzkouší chůzi se slepeckou holí nebo jízdu na invalidním vozíku. Ve středu je připravena beseda s Martinem Kaláškem na téma Psychohygiena v pracovním procesu. „Ze všech stran, především v pracovním procesu, na nás působí stále více stresorů, které mohou vyvolávat psychická onemocnění,“ připomněla Irena Rösslerová z organizace Cedr s tím, že na besedě se lidé naučí, jak pečovat o vlastní duševní hygienu. 

V Chrudimi městská policie v úterý 26. září prozradí, jak se vypořádat s podomními prodejci. „Je to pro ty, kteří se třeba už setkali s podomním prodejem nebo se mu chtějí vyvarovat, protože přesto, že je zakázaný, pořád se s ním setkáváme,“ řekla Lenka Rybenská ze spolku Péče o duševní zdraví. (las)

Pardubice
Úterý 19. 9. 
Ukázka metody EEG biofeedback. Používá se pro zlepšení výkonu, zlepšení pozornosti a pomáhá při poruchách učení (centrum LAXUS na třídě Jana Palacha). 
Středa 20. 9.
Besední večer Jitky Slezákové v Divadle 29, aneb „Tak mi ruply nervy a co dál?“
Čtvrtek 21. 9.
Robinsonovo divadelní odpoledne (Café Robinson v Polabinách) 
Pátek 22. 9.
Psychoterapeutický seminář v Divadle 29

Chrudim
Středa 20. 9. 
Vycházka chrudimským parkem, beseda o přírodě a cestování
Pátek 20. 10.
Listování v Gymnáziu Josefa Ressela

Ústí nad Orlicí
Čtvrtek 5. 10.
Bláznit je normální. Může se to stát i vám (Malá scéna)