Ve středu  naposledy můžete potkat v Pardubicích a také třeba v obci Dolany koledníky Tříkrálové sbírky, které do terénu vyslala Oblastní charita Pardubice.

Do akce, jejíž výtěžek konkrétně na Pardubicku pomůže financovat rozšíření odlehčovacích pobytových služeb pro seniory a zdravotně postižené, se zapojily stovky dobrovolníků.

KOLEDUJÍ V 85 OBCÍCH

Věra Novotná z Pardubic s charitou spolupracuje už patnáct let a pamatuje úplné začátky Tříkrálové sbírky, kdy v Pardubicích koledovala jen jedna trojice s dospělým doprovodem. „Teprve v posledních deseti letech se Tříkrálová sbírka rozrostla a také se rozšířila i do měst a obcí v okolí Pardubic," zavzpomínala Věra Novotná. Dnes vyslanci pardubické charity koledují v 85 obcích regionu.

Loňská Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi celkem 14,6 milionu korun, což je bezmála o 1,1 milionu korun více než v roce 2015. Přímo na Pardubicku se loňský výtěžek přehoupl přes jeden milion korun.

Přeloučská charita, která obhospodařuje menší území než ta pardubická, očekává, že výsledek letošní sbírky bude znát již ve čtvrtek.

„V neděli pak sbírku zakončíme benefičním Tříkrálovým koncertem žáků ZUŠ Přelouč od 15 hodin v kostele svatého Jakuba na Masarykově náměstí v Přelouči," pozvala Zdenka Kumstýřová, ředitelka Charity Přelouč.