ZDENĚK ZAMASTIL

Pardubice – Fotbal a pivo. Tento svazek je zaregistrován léta. Fotbal, pivo a Tip liga je poměrně nové spojení, ale také už se zabydluje… Může za to i fakt, že slavnostnímu vyhlášení Tip ligy nabízí domov Pardubický pivovar. Teď se v salónku U Viléma sešla podzimní elita.
1. Zuzana Rosická st. 79 b.
„Tip ligu sázím společně se svým přítelem. Ten mi ve středu po posledním kole přivezl noviny a pravil, že nic moc. Když jsem je otevřela a viděla jsem své jméno na prvním místě, byla jsem v šoku. Opravdu jsem to nečekala."

2. Luděk Horčička 76 b.
„Už jsem byl několikrát v jedenáctce nejúspěšnějších, ale tohle je moje nejlepší umístění. Samozřejmě jsem velmi spokojen. A nadšen z toho, že se celé naší rodině podařilo obhájit jarní účast na vyhlášení."

3. Stanislava Popilková 76 b.
„Mám velkou radost. Tip ligu hraji od začátku. Už jsem párkrát vyhrál kolo, ale mezi jedenáctkou jsem poprvé. Před tím to bylo maximálně patnácté místo," říká Milan Popilka, který má při konzultaci s manželkou v sázení poslední slovo."

4. Aleš Horčička 73 b.
„Jsem velice spokojen především se závěrem. Jako obhájce jsem měl první čtyři kola špatná. Všemi trefenými zápasy v závěrečném kole jsem se však vyhoupl mezi elitu."

5. Zbyněk Horčička 73 b.
„Trávím hodně času v zahraničí a je pro mě obtížné soutěž sledovat. Máme však moderní technologie, takže mě brácha Aleš pomáhal. Znám i lepší umístění (smích). Jsem ale spokojený."

6. Pavel Vrátil 73 b.
„Už jsem jednou vyhrál, v průběžném pořadí vedl, přesto jsem velmi rád za šestou příčku. Byl to opravdu bláznivý podzim. Pravidlo udělat v průměru osm bodů neplatilo."

7. Miroslava Michková 73 b.
„Hrajeme Tip ligu s manželkou společně. Ona mě krotí a dává tipy objektivně. Já spíše srdcem. Hlavně na FK Pardubice. Vždyť jsem léta vozil fotbalisty k zápasům," svěřil se Jiří Michek.

8. Marie Cimflová 73 b.
„Jsme s manželkou nespokojení. Mohlo to být lepší. V jednu dobu i vedla. Připravovali jsme se, jak jsme mohli, ale překvapivé výsledky, nám hatily práci," říká Milan Cimfl starší.

9. Jiří Valenta 70 b.
„Tip ligu dávám od začátku a musím říct, že takto bodově neúrodnou soutěž nepamatuji. Nakonec se vyplatila sázka dávat více remízy. Těch totiž bylo dost."

10. Milan Cimfl 70 b.
„Vzhledem k tomu, že fotbalové prostředí na Pardubicku znám velmi dobře jsem poněkud zklamán ze svého bodového zisku. Nicméně těch překvapení bylo na podzim hodně."

11. Miroslava Horčičková 67 b.
„Před posledním kolem jsem byla až osmnáctá a zisk v něm také nebyl nijak oslnivý. Přesto jsem zásluhou lepší Supertrefy zaujala poslední místo mezi nejlepšími. A hlavně jsem nechtěla ty moje chlapy nechat o samotě (úsměv)."