Na městskou policii se obrátil majitel bytu, který se obával o zdraví své nájemnice. "Celý příběh začal telefonem od souseda, který majiteli bytu zavolal s tím, že jsou dveře od jeho bytu otevřené a z bytu se ozývá sténání a další podivné zvuky. Oba muži se během telefonátu shodli, že by mohla mít potíže nájemnice, která v bytě bydlí. Majitel bytu, který byl mimo město se proto spojil se strážníky a celou svou obavu jim popsal. Hlídka okamžitě vyrazila na místo situaci prověřit," popsala mluvčí strážníků Lucie Klementová.

Dveře do bytu byly skutečně otevřené a již od dveří bylo slyšet sténání. Hlídka tedy skutečně v obavě o zdraví vstoupila dovnitř a po zvuku došla až do ložnice. Ukázalo se že obava byla na místě, ale o zdraví nešlo.

"Při pohledu na ženu již bylo zřejmé, že jediný problém, který má, je zjevná opilost. Žena nevěděla o světě a chrápání prokládala sténáním ze spánku. Strážníci ji za přítomnosti souseda probudili, aby se ujistili, že skutečně žádný jiný problém nemá. Překvapená osmatřicetiletá žena hlídce potvrdila, že ji zmohl alkohol a že žádné jiné zdravotní problémy nemá. Poté si již správně zavřela dveře od bytu a mohla opět upadnout do říše snů," uzavřela Lucie Klementová.