Při příjezdu do města proto řidiči musí počítat s tím, že budou čekat v koloně. Někteří ale mají pocit, že dopravní omezení je nedostatečně značené.

„Ze směru od Pardubic je to zcela nedostatečně označeno, protože se vytvoří kolona až pod zatáčku nebo do ní a následně přijíždějící vozidlo celou kolonu odtlačí až na náměstí… Dnes tam jsou již stopy po barvičkách, takže se určitě nějaká nehoda stala, ale značení je stále stejné," po᠆ukázal čtenář Deníku Jan Kratochvíl s tím, že značku upozorňující na případnou kolonu by bylo vhodné umístit již před začátek zatáčky ve směru od Rybitví.

Připomínka je v daném úseku na místě. Na druhou stranu ovšem řidič rovněž musí dbát všech pravidel bezpečnosti provozu a ne jen slepě spoléhat na značky.

„Přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky, ale také aktuální dopravní situaci – to je ze zákona povinnost řidiče. Pokud je zatáčka nepřehledná, šofér by měl předpokládat i situaci, která bude vyžadovat snížení rychlosti, případně zastavení vozidla," upozornila mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.